İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu'dan ATO’ya ziyaret

İYİ Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Kürşad Zorlu Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ’ı ziyaret ederek mesleki-teknik eğitimin yanı sıra staj ve çıraklık konusundaki yaptığı çalışmaları paylaştı.

Zorlu, ziyareti sırasında mesleki-teknik eğitimin önemine vurgu yaparak, "Ülkemizde ücretler arasındaki uçurum açılırken sektörlerin ihtiyaç duyduğu insan kaynağı da daralıyor. Bu kapsamda mesleki-teknik eğitim anlayışının ivedilikle değişmesi gerekiyor," dedi.

Zorlu'nun bu ziyareti, son günlerde bir lise öğrencisinin işyerinde yaşamını yitirmesi olayının ardından daha da önem kazandı. Mesleki-teknik eğitimin yetersizlikleri ve stajyerlerin güvenliği konularında ciddi adımlar atılması gerektiğini belirten Zorlu, bu alandaki reform çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini vurguladı.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ise, mesleki-teknik eğitimin ve staj programlarının gençlerin kariyer gelişiminde kritik bir rol oynadığını belirterek, bu tür işbirliklerinin ve reform çalışmalarının önemine dikkat çekti. Baran, mesleki ve teknik lise mezunu çalışanlara, ücretten sigorta primine, askerlikten sağlık giderlerine çeşitli alanlarda teşvik verilmesinin, reel sektörün kronik hale gelen ara eleman sorununun çözülmesine katkı sağlayacağını belirterek, “Meslekliye teşvik, ara eleman sorununun aşılmasında güçlü bir adım olacaktır” dedi.

Zorlu’nun girişimleri, eğitim ve iş dünyasının birleşerek gençlerin daha iyi eğitim almasını ve güvenli bir çalışma ortamında yetişmesini sağlamayı hedefliyor. Bu adımların, gelecekte daha donanımlı ve sektörel ihtiyaçlara uygun nitelikte iş gücü yetiştirilmesine büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu , Kürşad Zorlu’nun meslek odaları ile yaptığı önemli görüşmeler için teşekkür ederek, "Değerli Kürşad Zorlu vekilimize TBMM kapalı olsa dahi Ankara'da 'Staj ve Çıraklık Sigortası Mağduriyetinin giderilmesi' için meslek odalarının başkanları ile yaptığı önemli görüşmeler için çok teşekkür ediyoruz," şeklinde açıklama yaptı.